Gerard Pamplona

Lleida, 1996. Investigador predoctoral per la Universitat Pompeu Fabra (FI-2020). Actualment forma part del grup de recerca Grup d'Estudi de les Institucions i Societat a la Catalunya Moderna (XVI-XVIII) - GEISCAM, on realitza la seva tesi doctoral sobre els mecanismes de control del territori aplicats a la Corona d'Aragó arran de la Guerra de Successió. La seva línia d'investigació també se centra en l'estudi de la repressió franquista, els camps de concentració, els mecanismes de resistència ciutadana envers els poders governamentals, els moviments socials i l'evolució del catalanisme polític entre finals dels XIX i principis del XX.

01/03/2021
Imatge del claustre, el campanar i la muralla interior del conjunt monumental de la Seu Vella de Lleida. Data: Dècada de 1930-1940.
Imatge del claustre, el campanar i la muralla interior del conjunt monumental de la Seu Vella de Lleida. Data: Dècada de 1930-1940. | Pau Vila. Font: Fons Pau Vila-ICGC.
L'excel·lent posició geogràfica del Castell de Lleida va permetre al règim crear un dels camps de concentració més grans de Catalunya, en superfície i en nombre d'interns | Cal adequar-lo per dignificar les víctimes d'acord amb les polítiques de recuperació de la memòria històrica
Pàgina 1 de 1
Logotip de pensemcat
Cap de redacció: Bernat Ferrer
Cap de disseny i comunicació: Carme Garcia Fabón
Publicitat: publicitat@pensem.cat

Membres del Consell Editorial

Una iniciativa de: Logotip de la Fundació Congrés de Cultura Catalana
Segueix-nos a:
Cerca a Pensem:

Butlletí

 

Llicència: CC BY-NC-ND
ISSN: 2696-306X

 

Amb la col·laboració de: Logotip de la Generalitat de Catalunya - Departament de la Presidència